Uw winkelmandje is nog leeg.

historie De Oesterfabriek

De Oesterfabriek

In 2017 zijn we ontstaan met het idee om dewerkgelegenheid op ons Eiland te bevorderen met een bedrijfstak

die er nog niet is, de oestervisserij.

Met de milieu vriendelijke manier van werken, handmatig rapen, excursies en de webwinkel is er al heel wat gebeurd

de afgelopen jaren.

Met het de mogelijkheid om een eigen pand te krijgen kunnen de Oesterfabriekplannen, tot bloei komen.

We houden u op de hoogte met de ontwikkelingen.

Met vriendelijke groeten,

Pien en Werner

Geschiedenis van de Japanse Oester

De Japanse Oester (Crassostrea Gigas), is geïntroduceerd in 1964 voor kweekdoeleinden in de Oosterschelde en door oesterbroed uitzetting bij het voormalige mosselproefstation op Texel 1978, kwam de Japanse oester in de waddenzee terecht. Er zaten namelijk Japanse oesters tussen de platte oesterbroed. Inmiddels zijn er ongeveer 1050 hectare oesterbanken in de Waddenzee.

Wij gebruiken de Japanse oester al sinds 2007 op diverse wijzen, zoals vers, gerookt, gebraisseerd, gestoomd en gebakken. Vooral de grote oesters 6/0 en de 6/0E lenen zich bij uitstek vooreen warme bereiding.

En steeds weer valt de reactie op, van onze gasten dat de 'Terschellinger Creuse', een ziltige, stevige en mooie volle, verfijnde smaak heeft. Het seizoen loopt van begin september tot juli.

Er komen grote hoeveel heden Fytoplankton voor rond het eiland. Door het zeer schone zeewater, dat snel opwarmt, is het een ideale groeiplaats voor mosselen, kokkels en Japanse oesters die onder andere leven van dit plankton.

historie Japanse oester